Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Velkommen til Banktjørnhaugen barnehage
Trivsel - Omsorg - Glede 

Barnehagen skal være et godt sted å være for alle.

Vi kan av erfaring si at barn ofte lærer mest og best når de har det trygt og godt. Vi i Banktjørnhaugen barnehage ønsker å kombinere både lek og lærdom. På den måten får barn får mest ut av dagen hos oss. Barna får gode muligheter til å leke selvstendig både ute og inne, samtidig som vi ofte arrangerer felles aktiviteter. 

Hovedsatsningsområde og mål for perioden

august 2020 – juli 2021:

 

Nærmiljø og samfunn

 

«Å bli kjent med seg selv, hverandre, nærmiljøet og samfunnet».

 

 

Vi har valgt å arbeide med satsningsområdet nærmiljø og samfunn dette barnehageåret. En grunn til dette er at nærmiljø og samfunn vil være en naturlig fortsettelse på arbeidet vi har lagt ned med barns medvirkning i 2019-2020. «Barnas medvirkning i barnehagens hverdagsliv legger grunnlaget for videre innsikt i og erfaring med deltakelse i et demokratisk samfunn. Gjennom utforsking, opplevelser og erfaringer skal barnehagen bidra til å gjøre barna kjent med eget nærmiljø, samfunnet og verden» (Rammeplanen 2017). Det er viktig for oss at barnas stemme blir hørt. Vi er opptatte av at alle barn føler seg anerkjent, sett og hørt.

 

Vi holder fast i alt det gode arbeidet vi la ned i fjor, og de positive erfaringene vi har gjort oss med å arbeide på litt andre måter i koronabarnehagen. Men samtidig har vi konkrete planer for hva vi ønsker å utforske sammen med barna i løpet av barnehageåret. Barna vil få mulighet til å påvirke dette arbeidet underveis og vi åpner for å bruke lenger tid enn tenkt med et tema om barna ønsker det. Alle avdelingene skal innom samme hovedtema i løpet av året, men vi velger kanskje å løse det på litt ulike måter. Små og store barn lærer på ulike måter, og har ulike interesser innenfor samme tema.

Vi skal innom 6 tema fra bygdo vår; nærmiljøet, gamledager, kirkebygget, kjent person, fakta om Os og kjente steder.

 

Målet er at barna skal få mulighet til å bli bedre kjent med eget nærmiljø og lære litt om hvordan det var her i gamledager. Vi ønsker å vise de Os Kyrkje og lære litt om bygningen og dens historie. Vi ønsker at barna skal få bedre kjennskap til en kjent person fra Osbygdo. Vi vil at barna skal få innsikt i fakta om Os/Bjørnafjorden. Så vil vi avslutte barnehageåret med å besøke noen kjente steder i nærmiljøet. Vi tenker at summen av dette vi gi barna erfaringer og opplevelser som styrker deres kunnskap og forståelse om Osbygdo og kulturen der.

                                                   

Mer om oss

Barnehagen ligger sentralt i Os kommune, like bak Amfi-senteret på Flåten. Vi har Osmarka og flott natur like utenfor porten.

Barnehagen ble bygget i 2001 og har lyse trivelige rom med godt inneklima og vannbåren varme i alle oppholdsrom. Vi har 3 avdelinger med totalt ca. 54 plasser. Vi er liten nok til at alle kjenner alle med oversiktlige forhold samtidig som vi er store nok til å være fleksibel og ha et godt faglig miljø.

Kom gjerne innom for å se hvordan vi har det, eller ta kontakt med oss hvis du vil vite mer om oss.


Åpningstid

06:45-17:00

(ikke sommerstengt)

Utviklingsdag

fredag 14.5.2021

Lenker

Mobbeombudet:  www.vlfk.no/mobbeombodet 

Bjørnafjorden kommune: Barnehagesida

Nyheter om barnehager på nett: Barnehage.no

Kunnskapsdepartementet:

Rammeplan for barnehagen

Gjeldende vedtekter

Logg inn